Tietoa minusta

Monimuotoisuutta ja ihmisarvoa kunnioittava kuuntelija, 

joka kohtaa ihmisen omana itsenään.


Arvoni

Rakkaus, vapaus, oikeudenmukaisuus, tasa-arvo, turvallisuus, luovuus, kiitollisuus, hyväntahtoisuusOle muutos, jota etsit.

- Mahatma Gandhi

Heippa kaikille! Kiva että olet päätynyt minun nettisivuilleni! 

Todennäköisesti etsit terapeuttia itsellesi ja pohdit, millainen henkilö sivujen takana on. Noh, 45 vuoteen on mahtunut monenlaista, mutta tässä tiivistelmä. Synnyin Äänekoskella (tai oikeastaan Suolahdessa), lapsuudenperheeseeni kuului vanhemmat, isoveli, mummo ja monenmoisia kotieläimiä. Yläasteen kävin iki-ihanassa Anna Tapion koulussa, jossa jo nuorena opin itsenäisyyttä, vastuuta, päätöksentekokykyä ja ihmissuhdetaitoja. Lukion jälkeen opiskelin oppisopimuksella lähihoitajaksi, siitä sitten muutaman vuoden kuluttua psykiatriseksi sairaanhoitajaksi. 

Työurallani olen saanut tehdä töitä psykiatrisella osastolla, kehitysvammaisten parissa, sekä nuorten ja aikuisten mielenterveyskuntoutujien asumisyksikössä.

Elämä kuljetti minut Äänekoskelta Jyväskylään ja työurani alkoi painottumaan esihenkilötyöhön. Samalla opiskelin ylemmässä ammattikorkeakoulussa ja kouluttauduin kliiniseksi asiantuntijaksi. Esihenkilötyö on antoisaa ja siinä näen tärkeimpänä asiana yhteisöllisen sekä turvallisen ilmapiirin luomisen ja arvojen mukaisen työn tekemisen mahdollistamisen.

Muutama vuosi sitten päätin, että on aika laajentaa osaamista ja pääsinkin opiskelemaan psykoterapeuttisia valmiuksia. Siitä jatkoin opintoja ratkaisukeskeiseksi lyhytterapeutiksi. Lyhytterapia on vienyt mennessään ja olen oppinut paljon uutta. Syksyllä 2023 aloitan Helsingin Yliopiston lääketieteellisessä opinnot psykoterapeutiksi. Koulutusohjelmani on kognitiivis-analyyttinen (KAT) aikuisten ja nuorten yksilöpsykoterapia.

Perheeseeni kuuluu mies ja neljä lasta, joista kaksi asuu jo omillaan. Lisäksi meillä asustaa coton de tulear Yoda (Terapiakoira-Jorma) sekä leopardigekot Lemon ja Lime. Aika menee mukavasti perheen ja ystävien parissa. Työt ja harrastukset pitävät sopivan kiireisenä.

Luonteeltani olen positiivinen, innostuva, innostava, ystävällinen, intuitiivinen ja luova. Minusta on sanottu, että minulle on helppo puhua ja että suhtaudun asiaan kuin asiaan ratkaisukeskeisesti. Minulle ihmisten monimuotoisuus ja kaikkien ihmisarvo ja tasa-arvo ovat sydämen asia. Terapeuttityössä tärkeää itselleni on luottamus ja turvallisuus sekä voimavarojen yhdessä etsiminen ja löytäminen.

Terapeuttina olen helposti lähestyttävä, sydämellinen ja aito oma itseni. Käytän monipuolisesti muitakin metodeja kuin ns. "tavallista" keskustelua, jota en tietenkään unohda. Yksilöllisesti voimme käyttää keskustelun tukena mm. tunnekortteja, mindfulness-harjoituksia tai vaikka lähteä kävelylle samalla keskustellen. Halutessasi voimme myös hyödyntää kuvataideterapeuttisia metodeja. Minulta löytyy kaikki maalaamiseen tarvittavat välineet ja aineet.

Toivottavasti kuulen mitä sinulle kuuluu ja kuinka voin auttaa sinua elämäsi haasteissa. Ota rohkeasti yhteyttä, jutellaan lisää teekupposen äärellä.

#terapeuttisiamaalaushommia