Tulisitko koulutuspsykoterapiaan asiakkaaksi?

06.06.2023

Sain opiskeluihin liittyen tervetuloa -kirjeen ja tietoa ensimmäisistä seminaareista. Koulu alkaa tutustumisella ja ensimmäisten teoriaopintojen aiheita ovat muun muassa psykoterapiatutkimuksen menetelmät ja mielenterveyshäiriöiden neurobiologinen tausta, diagnosointi ja lääkehoito. Olen innoissani koulun alkamisesta ja uuden tiedon saamisesta.

Kirjeessä kerrottiin myös opintojen rakenteesta, työnohjauksesta ja omasta koulutuspsykoterapiasta. Opintoihin kuuluu myös psykoterapeuttista potilastyötä yhteensä 300h. Tästä määrästä 120h on työnohjattua koulutuspsykoterapiaa, joka nauhoitetaan. Tähän pyydetään ilman muuta erikseen asiakkaan lupa. Koulutuspsykoterapiaa varten tarvitsisin yhden tai kaksi pitkää hoitosuhdetta, joka kestää vähintään 40 käyntikertaa, eli noin yhden vuoden. Tämän lisäksi tarvitsen kolme tai neljä lyhyempää, noin 20 kertaa kestävää hoitosuhdetta. Näiden lyhyempien hoitosuhteiden kesto on noin kerran viikossa toteutettuna noin 5kk. Pitkiä hoitosuhteita voin aloittaa jo syksyllä 2023 ja lyhyempiä voin aloittaa alkuvuodesta 2024.

Tämän 120 tunnin lisäksi tarvitsen 180h lyhyitä tai pitkiä hoitosuhteita koulutuspsykoterapiaan. Näitä ei nauhoiteta, mutta toteutus on Kat-psykoterapian prosessin mukaista. Voin ottaa asiakkaita myös ratkaisukeskeiseen lyhytterapiaan. 

Päivitän hintatietoja Hinnasto-välilehdelle. Otahan rohkeasti yhteyttä jos koulutuspsykoterapia kiinnostaa! Koulutussuuntaus on aikuisten ja nuorten yksilöpsykoterapia, joten asiakkaaksi ovat tervetulleet niin aikuiset kuin nuoret. Koulutuspsykoterapiasta ei saa Kela-korvausta, mutta se on huomattavast edullisempaa kuin psykoterapia ja se on myös vaikuttavaa, luotettavaa ja tarkasti ohjattua Helsingin Yliopiston toimesta.