Tervetuloa maaliskuu!

28.02.2023

Maaliskuu on jo aivan ovella. Maaliskuu tuo tullessaan kevään ensimerkit, kuten muuttolinnut, pajunkissat ja solisevat purot ja räystäät. Kevätpäiväntasauksen myötä päivät muuttuvat pidemmäksi kuin yöt ja auringon lämpö tuntuu jo kasvoilla. Pian nähdään sulia kohtia etelänpuoleisilla rinteillä, kun maaliskuu maata näyttää. Kevään tuoksut ja äänet aistii kun kävelee pitkin auringon lämmittämiä polkuja. 

Lyhytterapia opinnot ovat sujuneet mukavasti. Viimeaikoina aiheena ovat olleet tunnelukot ja niiden käsittely. Oletko kenties jo tutustunut tunnelukkoihin eli skeemoihin? Ne ovat lapsuudessa opittuja, haitallisia toiminnan ja asennoitumisen malleja, joita toistamme elämässämme. Ne syntyvät silloin, kun lapsen emotionaaliset tarpeet jäävät täyttymättä. Tunnelukkoja on monia, muun muassa vajavuuden ja hylkäämisen tunnelukko. Jos aihe kiinnostaa, voit tehdä ilmaiset testin esim. osoitteessa:  www.voimistu.fi/tunnelukkotesti/ Jos haluat käsitellä jotain tunnelukkoasi, voimme tehdä sen yhdessä terapiassa. Usein tunnelukkoja tarkastelemalla ja niitä tiedostamalla opimme paljon itsestämme sekä tiedostamattomista tavoista toimia.

Lyhytterapiassa me olemme tunnelukkojen avaamisen lisäksi tehneet voimaannuttavia turvapaikka- ja vuorimeditaatioharjoituksia sekä tehneet identiteetin uudelleenmäärittelyä ratkaisukeskeisen ajattelutavan mukaisesti. Kuvataideterapia on ollut vahvasti mukana, olemme muun muassa vastaanottaneet kuvaviestejä tulevaisuudesta ja pohtineet mistä huolesta voisin lähiaikana luopua ja minkä askeleen voisin ottaa jo tänään.

Kuvaksi liitän ihania tulppaaneja, joita sain tänään äidiltäni sekä upeat revontulet, jotka loimusi kirkkaalla tähtitaivaalla maanantaiyönä. Maalauksia on myös syntynyt ihan kiitettävästi, lisään niitä galleriaan. Aurinkoisia päiviä kaikille!